LK21 – 19/11

20 nov 2023

Hej, Luna från Lk21 här!

Efter många dagar så är det även min tur att skriva och vad var så speciellt med denna dag? Jo, det var tyvärr vår sista… Tillsammans har vi haft en underbar resa som tagit sig allt från Malaga till Menorca, Sardinien, Korsika och slutligen, Barcelona. Så mycket vi har sett och varit med om, minnen för livet har skapats. Jag kan helt enkelt inte säga något annat än tack för att vi fått chansen för att få uppleva detta fantastiska äventyr.

Men sista dagen då, hur såg den ut? Jo, det ska jag berätta. Det var så att vi efter den här extremt långa resan kom fram till vår sista ”destination”, slutstädningen. Tillsammans gick vi alla upp kl. 7 på morgonen som vanligt, åt frukost, för att sen påbörja en städning som rörde sig kring hela båten som varade mellan kl. 08-17. Gissa om vi var slut efteråt. Efter städningen fylldes Whiteboard-tavlorna med namn efter rubriken ”duschkö”, då vi senare mot slutet av kvällen skulle bege oss till ett tapasställe i inne Barcelona.

När vi anlände till restaurangen hade dom dukat upp för oss alla och så fort vi satte oss ner började maten åka in. Tallrik efter tallrik ställdes på bordet, varenda yta var täckt av en slags klassik, spansk tapas. Vi åt så mycket som vi kunde. Under middagen hölls ett flertal olika tal, bland annat ett tal av Arvid vår lärare där han jämförde vår klass med ett fotbollslag. Som ni kan förstå så fälldes såklart många tårar. Slutligen så tackade även vi i klassen crew, vilka klippor dom varit för så många under den här resan. Så många elever dom motiverat och peppat under seglingen, dom förtjänar faktiskt ett pris. Utan dom hade vi verkligen inte kunnat klara det här, så tack crew återigen, ni har verkligen visat oss att vi kan så mycket mer än vad vi tror.

Nu är vi alla redo för att påbörja vår resa hem där -5 grader väntar på oss. Den här resan har varit så mycket mer än bara sol, segling och hav. Det har verkligen gjort vår klass ännu närmre och jag tror att vi alla har utvecklats och vuxit från det här. Det vi tillsammans har lärt oss på Älva stannar inte kvar här i Barcelona, det kommer med stor sannolikhet leva med oss i resten av livet. Så vi tackar och bockar för att ni varit med och följt vår resa här på älva! Det har varit ett stort nöje för oss alla att även få dela med oss av allt det underbara vi varit med om. Så hejdå för nu, Lk21 out!’

Datum: 19 november 2023
Elevloggare: Luna Velandia Ring
Position: Barcelona
Beräknad ankomst till nästa hamn: Imorgon Arlanda !
Väder: 17 grader och sol

Alla nyheter »