Elever sitter i soffgrupp i skolan och studerar

Om skolan

Utbildning för livet

Marina läroverket erbjuder en utbildningsmiljö som inte liknar någon annan. Vi strävar efter att ge dig som elev en unik och berikande gymnasieupplevelse, med målet att du ska kunna nå längre. Skolan pedagogiska idé går ut på att varva teoretiska och praktiska studier för att nå en djupare kunskap och förståelse. Våra engagerade och kompetenta lärare fokuserar på att ge dig möjlighet att både lyckas och utmanas i dina studier, varje sig vi är i klassrummet eller ombord på något av våra fartyg.

Vår skola är inte bara en plats för att inhämta kunskap, utan också en plats för personlig tillväxt och utveckling. Vi strävar efter att skapa en inkluderande och stöttande miljö där varje elev uppmuntras att nå sin fulla potential, oavsett vad du har för mål och drömmar i framtiden.

Välkommen till en skola där havet blir en källa till kunskap och möjligheter!

Marina läroverkets skolbyggnad
Tre manliga elever sitter och pluggar utomhus

Att vara elev

Din gymnasietid på Marina läroverket

Marina läroverket är en medelstor skola med 500 elever, vilket gör att vi kan erbjuda dig både trygghet och kamratskap samtidigt som du får möjlighet till intressanta och varierande upplevelser.

För att du snabbt ska lära känna dina klasskamrater får du tidigt i din utbildning genomföra utflykter och gruppstärkande aktiviteter som skapar en stark sammanhållning i klassen. Och de exkursioner och långseglingar som genomförs under din studietid bidrar till en gemenskap som är svår att hitta på någon annan skola.

Lärare står framför körsbärsträd

Pedagoger

Våra lärare

Våra elever har en nära relation med skolans personal och lärare som tillsammans jobbar för att din studietid ska vara lustfylld och rolig. Samtidigt lägger vi stor vikt vid att du som elev ska klara av studierna och nå dina framtidsmål och drömmar.

En stor andel av våra lärare har gedigen erfarenhet från näringslivet och den marina branschen, vilket bidrar till att utbildningen får verklighetskoppling och känns meningsfull.

På Marina läroverket

En vanlig skola

Bakom skolans marina profil finns en helt vanlig gymnasieskola med målet att du ska kunna nå längre. Skolans pedagogiska idé är att varva teoretiska och praktiska studier för att nå en djupare kunskap och förståelse. Våra engagerade och kompetenta lärare
fokuserar på att ge dig möjlighet att både lyckas och utmanas i dina studier, oavsett om vi är i klassrummet eller ombord på något av våra fartyg.

Föreningar & aktiviteter

På Marina läroverket finns flera föreningar att engagera sig i, exempelvis vår Elevkår eller Akvariumförening, som ger dig möjlighet att lära känns elever från andra klasser och årskurser. Dessutom arrangeras varje år en innebandyturnering där lagen kan hämta poäng genom hejarramsor, utklädnad och danser. Syftet med turneringen är att få eleverna att umgås över programgränserna.

Fokus på Elevhälsan

På Marina läroverket utgår vi från att lärande och hälsa går hand i hand. Därför lägger vi extra stor vikt vid att ha ett fantastiskt team av kurator, skolsköterska, specialpedagog och studie- och yrkesvägledare som tillsammans utgörs skolans elevhälsa. De arbetar med att förebygga och stötta eleverna så de ska kunna uppnå kunskapsmålen.

Vanliga frågor

Får man dator?

Får man SL-kort?

Vart äter man mat?

Hur ser schemat ut?

Finns det ett bibliotek?

Finns det föreningar på skolan?

Finns det elevhälsa på skolan?

Närbild på hand som pekar på sjökort

Hållbarhet

Med fokus på ett friskare Östersjön

Vår ambition är att verka för att bidra till att Sverige genomför och når målen i Agenda 2030, där mål nr 14 om Hav och marina resurser ligger oss extra varmt om hjärtat. Vi är medveten om de utmaningar Östersjön står inför, och genom undervisningen i skolan samlar, utvecklar och sprider våra elever kunskap om problem och lösningar för vårt närliggande vatten.

Läs mer om skolans hållbarhetsarbete här

Arbeta på Marina läroverket

Skicka in en spontanansökan!

Marina läroverket söker hela tiden efter nya medarbetare som vill vara med och utveckla skolan.

Följ länken nedan för att se lediga tjänster på vår skola eller skicka in en spontanansökan.

Till Marina läroverkets karriärsida

Traineeprogrammet

Traineeprogrammet riktar sig till dig som tar din lärarexamen under pågående läsår eller till dig som jobbar som lärare dina första terminer under det nu pågående läsåret. Nästa traineeprogram startar i augusti 2024.

Cedergrenska utbildning

En del av Cedergrenska

Cedergrenska är en skolkoncern med ambitionen att driva utbildning av högsta kvalitet för barn och elever från förskolan till eftergymnasiala utbildningar och yrkeshögskola.

Våra verksamheter drivs av starkt engagerad personal som varje dag arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för ett livslångt lärande för våra förskolebarn, grundskoleelever och gymnasieelever. Den geografiska närheten mellan våra förskolor och skolor ger möjlighet till samarbete, utbyte och utveckling mellan lärare och pedagoger, årskurser och stödfunktioner för den bästa skolgången för eleverna.

Läs mer om Cedergrenska här