LK21 – 14/11

14 nov 2023

Tjingeling badring!

Idag är det Elsa SA som skriver logg! Nu befinner vi oss lite innan halvvägs till Barcelona, enligt mina och Wilmas tidigare beräkningar från styrhytten från min vakt kl 16-18. Idag har schemat rullat på ganska bra, med lektioner, vakter, måltider, sol………

Dagen började med frulle och städ som vanligt, men lite jobbigare idag pga alla rullningar ute till havs. Sedan var det dags att hissa segel, Storen, Focken och Stagfocken! Bra med lite morgongympa och teambuilding! Det gick snabbt och lätt, med många glada miner! Sedan var det dags för sociologilektion för mitt gäng, där alla förbereder för fullt inför våra kommande slutpresentationer hemma. Efter det vankades det lunch, kyckling curry. (Den gjorde byssan bra!:))

Sedan tog jag och några andra tillfället i akt och gick fram o lade oss i försegelnätet för att smälta maten och få lite fräknar. Att vara där framme är en av mina favoritsysslor på båten. Där känns det som att man flyger, på riktigt. Men i alla fall, sedan ringde klockan för sjömanskap för min del och där var det repetition och förberedelser inför vårt förarintygsprov i Barcelona. Det blir kul!

Dagen fortsatte med lite sång och spel på min fina gula ukelele, min dagliga knopskola med Max där jag fick lära mig en ny knop, Zeppelinare, och lite annat gött häng! Sedan gick jag till bryggan och tränade på att ta ut kurser och positioner, väldigt trevligt! När det var gjort skulle jag gå ner och kolla lite film, men då visade det sig att jag hade vakt, som började om 2 min!!!!!!! Jag fick springa ner och hämta flytvästen snabbt för att inte hamna i trubbel kan jag säga. Vakten spenderades med att prata hundar med Madde och Torun, träna på att skarva så många tampar med olika knopar som möjligt och kolla på en underbar och väldigt snabb solnedgång. Sedan fick jag och mina vaktkompisar springa ner till middagen, och efter det satte Julia på Annie på tvn. Undra inte om jag och Julia satt och skrek-sjöng till varenda låt i hela filmen… Nu ska jag börja hoppa i koj, för imorrn blir det vakt till soluppgången kl 06.00! Det ser vi la fram emot!

Ha det!

Datum: 14 november 2023
Elevloggare: Elsa Sjöqvist Arlehov
Position: Mot Barca!
Beräknad avgång till nästa hamn: Fredag morgon
Väder: Sol vind och vatten.
Fart: Älva gör 6 knop.

Alla nyheter »