LK21 – 13/11

14 nov 2023

God kväll! Klockan är 19.22 den 13e november och idag är det dags för mig, Stella Steen att skriva logg. Stackars Elsa blev sjösjuk och fick kasta in handduken så jag lade rabarber på hennes loggskrivande idag.

Denna dag inleddes som vanligt med en god frukost och en morgonvakt. Det var härlig stämning med en aning inslag av trötthet. Igår fick vi problem med en startmotor till vårt ena elverk, så vi blev liggande till idag måndag, när servicefirman öppnade. Vi fick hjälp av en trevlig fransk man som lyckades lösa problemet.  Att komma ut på havet igen var kul men jag inser att bristen på täckning kommer ge mig hemlängtan till min familj speciellt min mamma som jag står väldigt nära men även vänner. Nu på kvällskvisten har jag fått se självlysande maneter och mareld   under min nattvakt, jag trodde först att jag var så trött jag såg syner :D. Havet har varit lugnt hittills och vi beskådade en av de vackraste solnedgångarna någonsin. Johanna Klingenstierna har jag att tacka för sällskapet. Annars har det inte hänt jättemycket idag så jag tänkte berätta lite om min upplevelse so far.

Jag upplever att klassen har kommit mycket nära varandra och vi har skrattat mycket. Om jag ska vara ärlig trodde jag att det skulle vara mer bråk och utmattade kamrater min till min positiva förvåning har det alltid varit toppstämning. Jag har själv aldrig varit ute på sjöss förut och det har varit mycket nytt att lära sig. Jag tycker att besättningen är superhärlig och vi har väldigt roligt tillsammans. Jag har varit ansvarig för at hissa försegel vilket är de främre seglen på båten vilket har varit superkul, man fick sitta i nätet fram och det var en mäktig känsla. Något som jag tycker har varit jobbigt på båten är att inte få sovmorgon ☹. Men jag ska såklart inte klaga här när ni andra sitter och fryser i vintern. Jag fick också äran att fylla år här på båten vilket var superkul! Igår fick jag bestämma film och jag valde mellan Snabba cash filmen och the Meg 2, men såklart blev det snabba cash för att Joel Kinnaman var med😊. Om jag skulle beskriva Seglingen med tre ord hade det varit: Oväntat, Magiskt och Gör-Gött!

Detta har varit en once in a lifetime upplevelse och något jag aldrig kommer att glömma!

XOXO Stella Steen

Datum: 13 november 2023
Elevloggare: Stella Steen
Position: Strax väster om Ajaccio
Beräknad avgång till nästa hamn: Barcelona den 17 november.
Väder: Växlande molnighet, VSV vind 6-7 m/sek
Fart: Motorgång, ca 5 knop

Alla nyheter »