LK21 – 11/11

13 nov 2023

Elevlogg:

Dagen startade som vanligt med frukost 07:30 och sedan morgonstädning. Halv 10 skulle hela klassen mötas på kajen eftersom vi skulle ut på äventyr. Vi tog en buss 20 minuter och kom till Pointe de la Parata där det fanns ett Genovesiskt vakttorn. Det var en jättefin promenad upp till vakttornet. Många valde att ta den enkla vägen upp till tornet, medan vissa valde att utmana sig själva och klättra upp genom taggbuskar och stenar. Klättringen resulterade i några skador men det var värt det i slutet. Utsikten från klippan där tornet stod på var helt oslagbar. Det var bara hav så långt ögat kunde se. Några såg till och med delfiner! De modiga klättrarna (jag) valde att spara på krafterna och ta den enkla vägen ner igen eftersom vi skulle bestiga ett annat berg. Efter all klättring så tog hela klassen bussen tillbaka vid 12:40. Men när vi alla satt på bussen så upptäcktes det att två elever saknades!! Juni och Julia E hade stannat kvar på berget och missade bussen. Jan och Arvid hade läst på tidtabellen att det skulle gå en till buss två timmar senare men den 11/11 så tog Första Världskriget slut och det visade sig att busstabellen inte stämde. Så Julia och Juni fick google translate sig till att boka en taxi hem. På kvällen när alla var tillbaka på båten så var det dags för temamiddag nr 3. Temat var musik! Någon klädde ut sig till Nicki Minaj, någon till Loreen och några till Dolly Style. Till middag blev det pizza med kladdkaka som efterrätt. Det blev även musikquiz och många fina uppträdanden från inte bara klassen utan även crew.

Personallogg:

Mitt namn är Sören, och jag har just avlöst Christoffer som befälhavare för att ta Älva och LK-klassen den sista sträckan till Barcelona. Jag har arbetat här ombord i snart 12 år, men sällan har jag mött en så fantastisk stämning på Älva som när jag kom i eftermiddags. Det märks att det har varit en bra segling och att det är en klass som kan konsten att ha kul tillsammans. Kvällens lyxmiddag med musiktema var en succé med många muntra framträdanden.

I morgon kastar vi loss från den lilla fina staden Ajaccio, och jag hoppas att vi kan komma tillbaka med LK22 nästa höst. Vi har ganska gott om tid till Barcelona, så min plan är att gå en liten omväg söderöver, eventuellt runda Mallorca. Det bör ge lagom vindar och behaglig segling större delen av vägen. Dock kan det bli lite blåsigt första dygnet, så vi nöjer oss nog med att sätta storsegel, fock och stagfock till att börja med.

Kvällens DJ, med artistnamnnet ”K-bry”

Hälsningar från en mumsande kapten Sören

Datum: 11 november 2023
Elevloggare: Stella Schmidt
Personalloggare: Kapten Sören
Position: Förtöjda i Ajaccio, Korsika
Beräknad avgång till nästa hamn: Barcelona den 17 november
Väder: Växlande molnighet

Alla nyheter »