FE22 – 2/6

2 jun 2024

Elevlogg:

Hej,

Vi började dagen med frukost som en vanlig dag. Därefter var det städning i hela båten, vi städade från frukosten fram till middagen. Vi firade de hårda arbete med bad och pizza. Nu ägnar vi kvällen med att se fram emot vår sovmorgon och därefter avnjuta en trevlig brunch.

Personallogg:

Tänk vad fyra veckor kan gå fort. Ja, det är ju inte riktigt fyra veckor sedan vi mönstrade på i Portsmouth men bra nära. För egen del har jag nu gjort min första törn som befälhavare på Älva. Det har varit mycket spännande och likaså trevligt. Tidigare har jag hoppat in ett antal gånger som andrestyrman och jag måste nog påtala att det är en ganska stor skillnad. Det fulla ansvaret för fartygets framförande och för samtliga ombord vad gäller såväl säkerhet som väldigt många övriga frågor i kombination med planering, hamnkontakter etc. gör arbetet mångfacetterat, roligt men också lite tungt emellanåt.

När jag sammanfattar seglingen med FE22 måste jag säga att det har varit en väldigt bra klass att ha att göra med. Det är klart att 31 ungdomar i 17-18-årsåldern inte alltid är den mest lätthanterliga grupp man kan tänka sig men jag tycker att det har gått väldigt bra överlag och samtliga, såväl elever som lärare och besättning verkar ganska nöjda med seglingen. På dagens uppföljning med eleverna konstaterade vi stor nöjdhet och förbättringsförslag som mer ledig tid, sovmorgon och ledigt på helgen. När förbättringsförslagen är på den nivån så känns det som erfarenheterna i väldigt stor utsträckning är positiva.

Idag har jag gått igenom Förarintygsskrivningar med eleverna och de har kunnat komplettera om de har haft lite för mycket fel. Jag har också hunnit med att städa kaptenshytten lite noggrant.

Eleverna har kämpat hårt med att få ett riktigt rent och fint fartyg och besättningen har instruerat samt målat och syrat för att göra skutan fin inför ankomsten till Stocksund imorgon. Det blev pizza från Rindö till middag och den avnjöts efter bad på övre däck i kvällssolen. I natt tar vi ibesättningen vakten så att eleverna skall få en ostördnattvila i kombination med sovmorgon.

Med dessa ord tackar jag för mig för den här gången och önskar en trevlig sommar!

// Kapten Morten

Datum: 2 juni
Elevloggare: Lukas, Alexander
Position:  Till ankars Myttingeviken
Fart: 0  Kurs: 0
Beräknad ankomst till nästa hamn: 14:00 imorgon, Stocksund
Väder: Strålande sol

Alla nyheter »