FE22 – 13/5

13 maj 2024

Elevlogg

Hej,

Idag var det frukost som vanligt 7:15. Efter frukosten så skrev vi nationella prov, några stannade kvar på båten medan de flesta fick följa med Osvaldo. Vi gick fel ett par gånger, men till slut kom vi fram till en ungdomsgård med vår skrivyta framför en stor scenanläggning, riktigt coolt. Vi skrev två delar och några hann till LIDL emellan. Efteråt hade vi ca. 1 timme då vi behövde vara på båten 13.

Det blev korv stroganoff till lunch, och efteråt var det storstädning som gällde. Vi städade alltså hela båten mellan 14-16 inkluderat alla toaletter, vilket var höjdpunkten av dagen såklart. Vid städningens slut fick vi besök av tullen vilket innebar en inställd förarintygslektion. Sedan gick ca. hälften och några av besättningen på land för att äta middag i Brygge. Riktigt fin stad och mycket grönt samt ett ytterst stort antal av harar. VI fick förlängd utetid till 22:30.

Personallogg

Hej på er därhemma! Idag är det jag Sofia som skriver logg från personalens synvinkel. I vanliga fall jobbar jag här på Älva som styrman och utbildningsansvarig för navigationsutbildningen ombord men i början på den här resan är jag vikarie jag för läraren Ylva som inte kunde följa med. I mitten av resan kommer jag byta roll och bli en del av besättningen när Sören åker hem. Jag har jobbat ombord på Älva i 10 år nu och tycker att det är fantastiskt roligt att utbilda och umgås med eleverna ombord.

I morse efter frukosten så gick lite mer än halva klassen iväg med Osvaldo till en skola i närheten där det fanns ett rum bokat för att klassen skulle kunna skriva Nationellt prov i engelska 6. De som inte följde med Osvaldo var de som av någon anledning har rätt till mer tid på prov. De fick stanna ombord med mig och skrev istället provet i mässen här. Efter en drös timmar med prov så var både läsförståelse och hörförståelse avklarat och tystnaden som hade legat över fartyget bröts av lättade elevers prat och skratt.

Efter en sen lunch så var det sen dags för klassens första Rent skepp-städning. I två timmar städades fartyget noggrannare än på länge. Duscharna och toaletterna lades det ner extra energi på och ute på däck spolades fartyget rent från salt uppifrån och ner. När allt var skinande rent så fick eleverna, efter en liten samling, frihet under ansvar. De hade fått några små uppgifter ifrån Ylva hemifrån som de skulle svara på och sen fick de springa i land och utforska stan, äta middag och dela ut enkäter.

Nu är klockan sent och imorgon ska vi upp och äta tidigare frukost då bussen till Bryssel går 07.45 imorgon bitti.

Hoppas ni har det bra. Här är stämningen god och likaså maten.

/Sofia

Datum: 13 maj
Personalloggare: Sofia
Position: Brygge
Beräknad ankomst till nästa hamn: Rendsburg 18 maj
Väder: sol, varmt och SV 2-6 m/s

Alla nyheter »