FE22 – 1/6

1 jun 2024

Elevlogg:

Haloj,

Idag var första hel dagen i Myttingeviken och vi har hunnit göra massor. Vi började dagen med frukost och städ som vanligt. Sedan ägnande vi några timmar till våra studier då slutredovisningen närmar sig med stormsteg. Efter pluggstugan blev det bad och besök av sjöräddningen, sedan bjöds det på lunch. Måltiden slank ner fort då en timme senare väntades det förarbevis prov. Vi satt alla i två timmar och svarade på de femtio frågorna som provet bestod av. Det blir spännande att se hur det gick, håller tummarna att det gått bra för oss.

Efter provet blev det besök på Rindö för vissa medan andra stannade kvar och sola, sov eller började förbereda för slut middagen. Jag var en av de fem frivilliga som stannade kvar och hjälpte till med slut middagen, det blev tre rätters med grekiskt tema. DET BLEV SUCCE!

Meny:

  • Till förrätt bjöds det på bruschettas.
  • Huvudrätten blev souvlaki, grillade grönsaker, grekisksallad, potatis, palsternacka och bäst av allt Lars grymma tzatziki.
  • Till efterrätt bjöds det på citroncheesecake med smaskiga jordgubbar.

Nu är vi alla mätta, lite blöta i håret efter kvälls dopp och sitter och kollar på första Mamma Mia filmen, en personlig favorit. Imorgon väntar slut städ.

Personallogg:

Näst sista morgonen här på Älva. Ytterligare en fantastisk morgon med sol och blå himmel. Det är otroligt vad klassen har haft tur med vädret denna segling! Efter frukosten städade eleverna som vanligt och sedan hade de ca 2,5 timmar med sitt seglingsprojekt och presentationer som ska färdigställas. Flitens lampa lös och alla jobbade flitigt för att bli klara. Strax före lunch dök Hannas mamma och två av hennes kollegor på Sjöräddningen upp bredvid Älva. De kom ombord och berättade lite om vad Sjöräddningen gör för samhället och nödställda människor i skärgården.
Därefter fick vi en god lunch som vanligt och sedan började eleverna att förbereda sig för provet i förarintyg och kustskepparen. De satt och skrev mellan 13-15 och sedan blev det bad från båten. Det verkar som att det är lite varmare i vattnet här än det var på Gotska Sandön. Många gjorde volter från relingen/bomspröt/räcket på båten och filmade varandra i luften 😊

Senare på eftermiddagen åkte några ribben till Rindö för att få lite fast mark under fötterna under någon timma. Andra chillade lite på däck och sedan blev det lite mera bad innan middagen. En stor del av eftermiddagen gick åt för att förbereda slutmiddagen med grekiskt tema. Maten var utsökt, en trerätters bestående av bruschetta, sovlaki och cheesecake. Vi hade en lång och trevlig middag tillsammans och alla njöt av den goda maten. Därefter var det många elever som tog ytterligare ett kvällsdopp från båten. Det sista som hände under kvällen var att alla uppmanades att packa sina väskor inför slutstädningen imorgon samtidigt som filmen Mamma Mia spelade i bakgrunden.

Ännu en fantastisk dag på Älva.

Datum: 1 juni
Elevloggare: Sabina
Personalloggare: Helena Jarness
Position:  N ˚ ’ E ˚ ’
Väder: Strålande sol

Alla nyheter »