lk_sid_1_1.JPG  

Vi lägger vikt vid din personliga
utveckling 
och din roll i gruppen

Ledarskap & kommunikation

Samhällsprogrammet

Ledarskapsutbildningen inom samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap vänder sig till dig som är intresserad av mellanmänskliga relationer och som vill förstå hur grupper av människor fungerar och hur de kan utvecklas. 

Vi kombinerar spännande studier i samhällsfrågor, teorier kring ledarskap och grupputveckling med personlig utveckling. För oss är samarbete viktigt både på våra fartyg, ute i naturen och i klassrummet. Utbildningen byggs till stora delar av upplevelsebaserat lärande och processarbete. 

För att trivas hos oss bör du vara intresserad av människor och samhälle samt vilja utveckla dig själv som ledare och gruppmedlem i nära samarbete med dina klasskamrater.

IdskärLK

Upplägg och innehåll

Kunskaper inom ledarskap och kommunikation efterfrågas inom de flesta yrkeskategorier. Under utbildningen får du enskilt och i projektgrupp utveckla redskap för att formulera, analysera och lösa problem.

Vi studerar rollen som beslutsfattare och chef samt grupprocesser och organisation som enskilda kurser och integrerat i andra ämnen. Efter genomförd utbildning kommer du att bättre känna dig själv, vara medveten om dina styrkor och svagheter och ha jobbat fram modeller som passar just dig för att hantera olika situationer. Du kommer också att ha fått känna på och förstå hur en grupp jobbar bäst tillsammans.

LK personal

Utbildningsresor

I utbildningen ingår utbildningsresor ombord på våra skolsegelfartyg. När vi ligger i hamn besöker vi intressanta platser och historiska miljöer som berikar undervisningen i våra olika ämnen.

Ombord deltar du i framförandet av fartyget, går vakt, lagar mat och följer den utbildning som bedrivs såväl ombord som iland

Älvahem2.JPG

Klicka på en bild nedan för att starta referensgalleriet.

Vilda Forsén LK10

Bor:  Stockholm

Gör idag: Jag jobbar som marknadschef på ett start-up techbolag som heter Twiceme Technology. Vi jobbar med att säkra äventyr och arbetsplatser genom NFC-teknologi. På sidan av det jobbar jag en hel del med mig själv som varumärke. Är med i en hel del kampanjplåtningar, jobbar med min instagram och har en enskild firma där jag kan styra över projekt själv. På fritiden cyklar jag mycket, åker skidor och hänger i naturen.

Gjort sedan studenten:  Rest till USA och Nya Zeeland, säsongat i Alperna, pluggat till art director på Forsbergs och Hyper Island som ledde till jobb på Absolut vodka, där jag jobbade i 3 år.

Bästa minnet från skolan:  Utan tvekan långseglingarna och den fantastiska sammanhållningen.

Framtidsdrömmar:  Att fortsätta jobba med något som inte är ett "jobb", som är min hoppby och som jag brinner för och där jag kan vara flexibel. 

Anna Krogh LK10

Bor: Solna

Gör idag: Jobbar som rådgivare på Företagarna. Det innebär att jag i grunden är jurist och hjälper våra medlemmar med frågor och problem som uppstår när man har eget företag. 

Gjort sen studenten:  Hade ett år efter studenten när jag ströpluggade genusvetenskap och jobbade. Sen hoppade jag på en juristlinje i Linköping och levde studentliv i 5 år. Otroligt roliga år, men det var skönt när det var över. Sedan dess har jag inget mer spännande än arbete och ett pandemiår i bagaget. 

Bästa minnet från skolan:  Sammanhållningen i klassen och på skolan i stort!

Framtidsdrömmar:  Flytta från Stockholm och bo i en mindre stad. Kan tänka mig några höns. 

Hedda Hessel LK10

Bor: Sundbyberg

Gör idag: Försvarsmakten, specialistofficer 

Gjort sen studenten: Jobbat inom olika företag inom restaurang och sedan gått GMU (nutida värnplikt) jobbat 3 år som sjöman i flottan och sedan pluggat vidare till specialistofficer inom signalspaning (telekrig) därefter jobbat 2 år som specialistofficer ombord på svenska flottans korvetter. 

Bästa minnet från skolan: är insparken. Man får snabbt en uppfattning om alla härliga människor på skolan och knyter många kontakter. 

Framtidsdrömmar: Mina framtida drömmar är fortfarande oklart, jag lever efter hur jag lär och vad jag finner intressant. Just nu behöver jag en paus från Försvarsmakten för jag vill kunna uppleva så mycket så möjligt innan jag blir allt för gammal. Ska plugga högskola inom kriminologi och efter det får vi se vad det blir av mig! 

Lina Pedersen LK16

Bor:  Göteborg

Gör idag:  Studerar till statsvetare med inriktning internationella relationer

Har gjort sen studenten:  Jobbade på bank i ett halvår tills jag insåg att det inte var där jag ville fastna. LK-programmet öppnade upp mig för samhällsfrågor och jag insåg att jag ville förändra världen till det bättre! Så jag tog mitt pick o pack och flyttade till Göteborg för att plugga.

Bästa minnet från skolan:  Långseglingen som fortfarande är den bästa upplevelsen jag varit med om och den härliga gemenskapen på skolan. 

Framtidsdrömmar:  Jobba någonstans där jag kan förändra; såsom FN, EU etc

Emma Hind LK13

Bor: Aberdeen, Skottland

Gör idag: Pluggar till miljökemist på University of Aberdeen

Har gjort sen studenten:  Fram och tillbaka till Asien med jobb och studier när jag var hemma. Påbörjade en distansutbildning i webbdesign och flyttade temporärt till Singapore i samma veva. Slutade med att jag hoppade av utbildningen för den kändes inte rätt och jag ville spendera mer tid på att uppleva landet jag befann mig i. Väl hemma i Sverige läste jag till en kurs i naturkunskap så jag kunde bli optiker. Resulterade i att jag fastnade för biologi och läste ett naturvetenskapligt basår som fick mig att söka en kemiutbildning istället. I Skottland! Våga ombestämma dig. (Ombestämma, bästa ordet jag tagit med mig från LK).

Bästa minnet från skolan:  Solen hade gått ner och vi var på väg in i hamnen i Frankrike. Månen var stor och orange, molnen svarta, vinden puttade Älva från sida till sida och så regn på det. I detta skulle vi ta ner seglen och det var som ur en dröm. Obeskrivlig känsla. Stundvis fanns inget för fötterna att stå på och allt som kom ur mig var ett bubblande skratt. Magiskt.

Framtidsdrömmar:  Känna mig nöjd och belåten med dagarna som går. En examen på det vore inte fel.

Jennifer Kristiansen LK16

Bor: I en studentkorridor i Stockholm

Gör idag:  Pluggar

Har gjort sen studenten: Direkt efter studenten drog jag ner till Paris för att studera franska, men fick avbryta studierna pga Corona och åkte hem. Väl hemma jobbade jag i ett halvår fram tills hösten då jag började plugga statsvetenskap vid Stockholms universitet. 

Bästa minnet från skolan:  Helt klart seglingen, att få tillbringa en månad ute till sjöss med min klass var ett unikt sätt att verkligen få lära känna varandra. Jag kommer aldrig glömma nattvakten, utflykterna eller Engelska kanalen.

Framtidsdrömmar: Min dröm för framtiden är att driva frågor jag brinner för, skapa en positiv förändring och vem vet - kanske bli statsminister!

Isabel Norberg Lk14

Bor: Bromma
Gör idag: Studerar personalvetarprogrammet på Södertörns högskola och jobbar deltid som rekryteringsassistent på Academic Work. 
Har gjort sedan studenten: Efter studenten började jag direkt läsa på högskolan och jag är nu inne på min sjätte termin på personalvetarprogrammet. Förra våren studerade jag utomlands i Kansas, USA. det var verkligen en helt fantastisk upplevelse och något jag rekommenderar er alla att göra om ni har möjligheten!
Bästa minnet från skolan: Bästa minnet från skolan är helt klart långseglingen med Älva! Detta var en underbar upplevelse och något jag tänker på väldigt ofta. Att bo så nära med hela klassen och ta sig igenom så pass många utmaningar som vi ändå stötte på tillsammans var en väldigt mäktig känsla. Jag är varje dag oerhört glad och tacksam för att vi fick denna upplevelse. Marina läroverket är en unik utbildning!
Framtidsdrömmar: Mitt nästa mål är att ta examen och sedan hitta ett jobb inom HR som jag trivs med. Ledarskapsutbildningen från Marina har gett mig grunden för allt jag läst vidare inom efter studenten och det är också det jag vill göra i framtiden. Jobba med människor och ledarskap samt sträva efter att ge något extra till min framtida arbetsplats.

Emilia Hörnell Lk08

Bor: Fruängen, Stockholm
Gör idag: Biträdande jurist på advokatbyrå.
Har gjort sedan studenten: Efter studenten reste jag runt i Australien i ett halvår med några tjejer från klassen. Därefter hade jag lite ströjobb innan jag började plugga juridik på Uppsala universitet. Nu är jag färdig jurist och jobbar på advokatbyrå med fokus på internationell arvs- och bodelningsrätt.
Bästa minnet från skolan: Långseglingarna med Älva, skolans fina och fräscha lokaler samt den goda maten på Hamnkrogen.
Framtidsdrömmar: Att bli advokat och att ideellt engagera mig i barns rättigheter.

Petra Andersson Lk10

Bor: Vaxholm
Gör idag: Arbetar som legitimerad sjuksköterska.
Har gjort sedan studenten: Under de tre första åren efter studenten jobbade jag och reste, bl.a. till Tanzania, Australien samt tågluff i Östeuropa. Det var skönt att få arbets- och livserfarenhet innan jag bestämde mig för att studera till sjuksköterska. Tog min efterlängtade examen 2019.
Bästa minnet från skolan: Seglingarna är såklart ett speciellt minne med tanke på den unika miljön. Hela klassen fick då också öva praktiskt på samarbetsförmåga och vi lärde känna både oss själva och varandra bättre.
Framtidsdrömmar: Jag vill utveckla min roll som grundsjuksköterska nu och sen får jag se om jag vidareutbildar mig i framtiden. Vill också lära mig fler latinamerikanska dansstilar. Går en bachatakurs nu vilket är superroligt!

Gabriella Battaglioli Lk08

Bor: Amphawa, Thailand
Gör idag: Driver barnhem i Thailand.
Har gjort sedan studenten: Började på ett IT-företag. Drömde om att volontärarbeta efter jag jobbat som verksamhetsledare i Röda Korset år 2014. Målet var då att det skulle vara en engångsföreteelse. Alla barnen skrev dock sina namn i mitt hjärta och jag började istället pendla till Thailand två gånger per år för att engagera mig i verksamheten lokalt. Jobbade samtidigt som projektledare inom samma IT-företag i Sverige som tog mig till att bo i Danmark under en tid, något som hjälpte mig att finansiera mina resor till Thailand. Under samma period var jag även med och drev en kvinnojour i Sverige. Hösten 2018 sa jag upp mig från alla uppdrag i Sverige och Danmark och flyttade hit till Amphawa i början av 2019.
Bästa minnet från skolan: Seglingarna, det var kul men också väldigt lärorikt, på ett personligt plan. 
Framtidsdrömmar: Har många! Just nu fortsätter jag med det jag gör idag samtidigt som jag pluggar klart och tar min examen i statsvetenskap och sociologi. Har även en del projekt som jag jobbar på och framtiden får utvisa vad det blir av dem.

Erik Sjöstedt Lk09

Bor: I Mariehamn där jag studerar. Åker hem nästan varje helg och då bor jag i Stockholm.

Gör idag: Läser till sjökapten vid högskolan på Åland och är inne på mitt sista år av studierna. Jag och några vänner startar även upp ett rederi i Stockholm där vi kommer köra chartertrafik med en båt vid namn "Bubbelbåten".

Har gjort sedan studenten: Jag arbetade bl.a. på en skola för barn med autism och en för barn med asperger samt på en bygghandel. För att sedan 2014 börja studera till skärgårdskapten vid Marina läroverket. En oerhört bra utbildning!

Bästa minnet från skolan: Är stämningen som alltid var på topp, kände mig aldrig utanför. Det var en väldigt pedagogisk och trevlig personal som alltid gjorde så jag kände mig välkommen. Det gällde även de jag studerade med!

Framtidsdrömmar: Att bege mig ut i världen. Arbeta till sjöss och se nya platser och uppleva kulturer. En till framtidsdröm är att kunna arbeta med vårt rederi när jag är hemma på ledig tid.

Filip Edström Lk08

Bor: Saltsjöbaden

Gör idag: Researcher inom finance & legal på Harvey Nash

Har gjort sedan studenten: Läste en termin på Fastighetsmäklarprogrammet på Högskolan i Gävle, utbildat mig till skeppare via Navigare Yachting i Grekland samt utbildad personalvetare (PAO) från Stockholms Universitet.

Bästa minnet från skolan: Helt klart alla de ljumma och stjärnklara nattvakterna på Älva!

Framtidsdrömmar: Just nu - utveckla mitt nätverk inom finance- & legal-profiler.

Lisa Nordenström Lk08

Bor: Stockholm, Johanneshov.
Gör idag: Jobbar med headhunting.
Har gjort sedan studenten: Läst på personalvetarprogrammet i Uppsala
Bästa minnet från skolan: Långseglingen i 3:an som gick Portugal-Spanien-Marocko-Madeira-Kanarieöarna.
Framtidsdrömmar: Resa och leva lajf.

Julia Wengse Lk08

Bor: Danderyd
Gör idag: Jobbar med rekrytering, spelar innebandy på elitnivå och är ideelt engagerad i en tjejjour.
Har gjort sedan studenten: Jobbat i kundservice och pluggat personalvetarprogrammet.
Bästa minnet från skolan: Förutom de höga vågorna som orsakade att hela besättningen (inklusive jag) låg över relingen och mådde pyton är långseglingen i trean mitt bästa minne! 
Framtidsdrömmar: Fortsätta jobba med HR och kunna vara med och bidra till ett bättre, mer jämställt och jämlikt samhälle

Lovisa Åstrand Lk08

Bor: Stockholm, Kristineberg
Gör idag: Jobbar som handläggare på Migrationsverket och tävlar i hästhoppning.
Har gjort sedan studenten: Åkte till Australien i ett halvår och backpackade. Pluggade statskunskap (samhällsprogrammet) i Uppsala i 3 år. Pluggade också en utbytestermin i Leiden, Holland
Bästa minnet från skolan: Seglingen i 3:an (Portugal, Spanien, Marocko och Kanarieörna).
Framtidsdrömmar: Jobba med mänskliga rättigheter, bo utomlands och kombinera jobbliv med en tävlingskarriär med hästar.

Zarah Sjökvist Lk06

Bor: Vallentuna
Gör idag: Arbetar i Försvarsmakten m Underrättelse. Politik i Vallentuna
Har gjort sedan studenten: Studerat samhällsplanering på SU och som jobbat som Public Affairs-konsult i fastighetsbranschen
Bästa minnet från skolan: Arbetet med Fyren (elevrådet)
Framtidsdrömmar: Försvarsminister

Karin Lindgren Lk08

Bor:  Uppsala
Gör idag:  Ansluter till psykologprogrammet, termin 9
Har gjort sedan studenten:  Reser ett år i Australien. Började studera psykologprogram. Köpte en båt och seglade runt i Europa. Börja öva på klättring och slack-line :)
Bästa minne från skolan:  All segling med klassen och de äventyr som vi hade tillsammans
Framtidsdrömmar: Arbetar som psykolog i ungdomsmottagning. Köpa hus utanför Uppsala

LK12b mot Madeira 
Älva-segling Lk12a ht14 - besättningen 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 - matsalen 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 - styrhytten 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 - yogapass på däck 
Älva-segling Lk12a ht14 - genomgång på däck 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 
Älva-segling Lk12a ht14 

Klicka på en bild för att starta referensgalleriet

Backa
Nästa
Tipsa en kompis om den här utbildningen!

Aktuellt

Skolstart HT23

År 1 kl 9.00 17 aug År 2 + 3 kl 10.00 21 aug