Skolans skärgårdsö Idskär

Charmig ö på 10 000 kvm

Så fort du klivit iland på Norra Idskär känner du den magiska stämningen som råder. Det vilar ett lugn här och själen går ner i varv.
På lite avstånd ser man Finlandbåtarna glida förbi men vågorna når aldrig fram till ön. Det är tyst med undantag för fåglarna.

Beskrivning:

Storstugan - Mycket charmigt äldre hus från omkring 1920 i två plan med en härlig glasveranda och öppen spis. På övervåningen finns 4 sovrum och på undervåningen en samlingslokal för ca 40 personer. Det här är en riktig pärla i skärgårdsstil.


Kök och matsal - Är en nyare byggnad. Välutrustat kök med gott om kyl och frysmöjlighet. Den lilla matsalen har plats för 12 - 15 sittande. Det finns också en väderskyddad matplats för 40-50 sittande under tak med infravärme.

Stugorna - Sammanlagt finns det 13 mindre byggnader, med 2 - 6 bäddar i varje. Sammanlagt ca 40 bäddar. Medparten av stugorna på ön är nyrenoverade.

Toa och duschstugan - Mitt på ön finns en helt ny byggnad innehållande 8 toaletter, 4 duschar och tvättstuga. Huset är uppdelat i en herr- och en damavdelning.

Bastu - Med ett härligt läge nära vattnet ligger bastun som har en glasveranda vid strandkanten där man kan koppla av efter badet. Det finns badbrygga och fin badstrand.

Boulebana - På ön finns en fin boulebana.

Övrigt - Det finns ett antal mindre båtar på ön. Det finns en större brygga som tillåter tillägg med större båtar, tex. våra skolfartyg Älva och Petsamo. Vi har en taxibåt som tar 60 passagerare som vi använder för hämtning och lämning av gäster till ön.

Aktuellt

Informationskväll / Öppet hus

Onsdag den 3 maj kl. 17.00 - 19.30

Prova på-dagen

Onsdag den 3 maj 2023