samarbetspartners   

Samarbetspartners

Läs om våra smarbetspartners och besök deras hemsidor för mer information.

 

Allt för sjön - Stockholmsmässan

afs

Marina läroverket har sedan många år tillbaka flera olika projekt tillsammans med båtmässan Allt för sjön som alltid startar på fredagen under sportlovet.

  

Brunswick

Under 08/09 har Brunswick Marine in Sweden AB byggt upp en serviceskola här på Marina läroverket. Servicekurser och annan fortbildning för återförsäljare och serviceverkstäder från hela landet hålls numera här på skolan.

 

Danderyds kommun

 

Vi hyr många av våra fastigheter av Danderyds kommun. De är en mycket bra hyresvärd som har stor förståelse för våra behov och önskemål.

 

HygienGruppen

 

Koncernens hygienentreprenör. HygienGruppen är ett helsvenskt kompetens- och serviceföretag inom hygiensektorn. HygienGruppen leder, driver och utvecklar helhetståganden med kunskap, tjänster och produkter för hela hygienprocessen, i syfte att skapa ”Säker Hygien“.

 

NOJS (ingen länk)

    

Samarbetsgruppen "NOJS" består av skolledarna från Marina läroverket, Viktor Rydbergs Gymnasium samt Täby Enskilda Gymnasium.

Samarbetet syftar till att skapa likvärdig bedömning och betygssättning mellan de olika skolorna. För att nå dit skapar vi förutsättningar för våra lärare att träffas i olika ämnesgrupper för att tillsammans hitta gemensamma lösningar och riktlinjer. NOJS-gruppen ingår även i ett större samarbete kring betyg och bedömning tillsammans med Dagy och TFG.

  

Sjöfartshögskolan i Kalmar - Linnéuniversitetet

- är en av två sjöfartshögskolor i Sverige, den andra ligger i Göteborg. Högskolan i Kalmar är en av våra samarbetspartners när det gäller vår vuxenutbildning, bla är men medarrangör av vår YH utbildning där högskolan ansvarar för momentet fartygsbefäl klass VII.

  

Reaction

 

ReAction har vi samarbetat med i många år. De bedriver idag en mycket uppskattad bastuflotteverksamhet i hamnen.

  

Rydbergsgastarna

bes_rydberg

Föreningen delar ut stipendium till ML elever som visat fallenhet och intresse för sjömanskap och tänker sig en framtid inom sjöbefälsyrket.

  

Sjösportskolan

Sjösportskolan-grå--355x355 

Sjösportskolan fd. Sjöklar är en anorordnare av kurser och utbildningar för fritidsbåtfolk. Vi har ett organiserat samarbete med sjöklar sedan 2013.

  

Sjösäkerhetscentrum i Mariehamn

aland

För att genomföra momenten brandbekämpning och livräddningsutrustning som ingår som en del i vår sjöbefälsutbildning (YH) samarbetar vi med Sjösäkerhetscentrum i Mariehamn. Här finns en av världens modernaste övningsanläggningar som erbjuder både hög säkerhet och låg miljöpåverkan.

  

Skärgårdsredarna, SWEREF

Skärgårdsredarna är en partipolitiskt obunden branschorganisation för rederier med färje- och passagerarfartyg med upp till 500 passagerare. Föreningens officiella namn är Sveriges Redareförening för mindre passagerarfartyg.

  

Stella - Mentorsprogrammet för tjejer

På Ledarskapsprogrammet gillar vi att jobba med personlig utveckling. Därför samarbetar vi med Stella Mentorsprogram för unga tjejer. Varje år erbjuder vi alla tjejer på Marina läroverket att komma och träffa Maria Rosvall, Stellas initiativtagare och verksamhetsansvarig, för att höra mer om denna fantastiska möjlighet för tjejer att få en kvinnlig mentor ute i arbetslivet.

  

Stocksunds båtklubb

STOCKSUND_BK_LOGO_F2 

Danderyds största båtklubb. Vi har ett mycket bra och utvecklat samarbete med klubben.

Båtklubbens anläggning gränsar direkt till oss.

   

SweBoat - Båtbranschens Riksförbund

Sweboat erbjuder olika branschanpassade kurser för personal, ägare och företagsledning som till stor del är förlagda till Marina läroverket.

 

Ungt Företagande UF

Ung Företagsamhet är en ideell, partipolitiskt obunden förening vars syfte är att samverka med skolan för att införa företagsamhet och ett engagerat näringsliv i det svenska utbildningssystemet.

 

Aktuellt

Informationskväll / Öppet hus

Onsdag den 3 maj kl. 17.00 - 19.30

Prova på-dagen

Onsdag den 3 maj 2023