Idskär MB17a

Datum: 30 maj 

 Elevloggare: Melker, Carmina, Petra 

 Lärarloggare: Petra 

 Dagens ämnen: Säkerhetsutbildning och marinbiologi 

Väder: Soligt, varmt (23 grader)

Tjolahopp.

Dagen spenderades på olika håll för våra två klasshalvor, liksom gårdagen. Dock intogs morgonmålet i samlad trupp, varpå klassens ena halva begav sig till Rindö för att leka brandmän. Efter att ha diskat begav sig klassens andra halva ut i arkipelagen för att upphämta data till en stundande rapport. Skribenterna kan bara tala för sig själva, och de hade en närmast superb dag ute på brandfältet på Rindö. Dagen bestod i korthet av att gruppen först mötte Robert och Daniel, två erfarna, trygga och utomordentligt trevliga brandmän. Dessa hjälpte gruppen genom timmar av famlande i mörker, rök och lite eld, något som visade sig både psykiskt och fysiskt krävande  för eleverna. Bland annat fick eleverna ett smakprov på en rökdykares vardag, erfara hur brinnande matolja lätt kan utvecklas till en brinnande pelare vid tillsats av vatten, och att ta sig runt i en mörk labyrint med känseln som enda vägledning. De hungrande eleverna fick sedan avsmaka en utsökt middag med sjöutsikt. Här sitter vi nu, mätta och belåtna efter en dag fylld av äventyr.

Melker Lundström

Carmina Westermark Fellenius 

Lärarlogg

Hej!

Här rullar allt på precis som det skall. Varmt och skönt väder och duktiga elever. (Undrar om det finns någon sommar kvar när sommaren kommer?)

Medan hälften av eleverna befann sig på brandfältet åkte andra halvan med Petsamo ner genom Skurusundet förbi Saltjöbaden och vidare ner på Ingaröfjäden för att ta prover i vattenmiljön. Bottenhuggen idag gick fint, vi fick upp den lera som det var tänkt och eleverna sållade, sköljde och räknade djur som om det var det enda om existerade på jorden. Dagen förgylldes av tonfiskmackan som Valle skickat med, ett badstopp samt ett glasstopp i Vaxholm på vägen tillbaka till Rindö.

Dagen är till ända och vi inväntar morgondagen då vi städar och gör klart det sista på basic safetykursen för den här gången.

Hälsningar Petra Nyberg

 

Aktuellt

Informationskväll / Öppet hus

Onsdag den 3 maj kl. 17.00 - 19.30

Prova på-dagen

Onsdag den 3 maj 2023