Loggbok MT16 ombord Belle Amie

Elevlogg Dag 5

Datum: 09/09/16

Loggare: Nisse,  Kalle,  Hugo, Albin, Henrik och Morgan

Position: Askrikefjärden

Båt och cykel allesammans

Vi lämnade kyrkogårksön bakom oss och tog sikte mot Hjälmö. Resan ditt var lung och gick bra men när vi kom fram till Hjälmö märkt vi att Belle Amie inte fick plats bryggan som vi hade tänkt. Då fick vi bytta kurs och tog istället sikte mot Lingonskär. Vi hittade en bra klippa som vi kunde lägga till vid. Efter vi hade lagt till så börjanfolket i byssan att laga den sista fantastiska middagen. Maten som bjöds på var grillade fläskkarré med ungsbakad potatis med morötter. Fram mot kvälls kvisten grillade vi banan med choklad i. Efter desserten så var det dags krypa ner  i sina kojer för sista gången under denna resa.. Dagen där på serverades frukost en halvtimme tidigare då vi skulle kasta loss och ta sikte mot Stocksund 08.00. När vi hade kastat loss och lämnat Lingonskär bakom oss så var det dags för de roligaste på denna resa. Vilket var att stor städa hela Belle Amie från för till akter. Nu närmare vi oss Stocksund och slutet på våran resa med klassen. J

Elevlogg Dag 4

Datum: 08/09/16

Loggare: Karl, Nils, Marko, Joakim, Johannes och Mathias

Position: Grinda

Väder: Soligt

Vi lämnade soliga Mariehamn på onsdags eftermiddagen och körde motorbåt över hela det åländska havet. Vi kom fram till den svenska skärgården vid åtta tiden.  Då bytte vi schemat och ändrade så att varje vaktlag fick mörkernavigera under resten av kvällen. Vi passerade många stora finlandsfärjor som lyste upp som julgranar och anlände vid kykrkogårdsön klockan tolv. Alla var otroligt trötta så båten var tyst väldigt snabbt och besättningen hade lovat att vi skulle få sovmorgon på torsdagen.

Frukosten serverades klockan nio, och efter det fick vi reda på att ön var ett gammalt militärfort som hette siaröfortet. Fortet var väldigt intressant och hade en väldigt massa gamla tunnlar och kanoner. Efter vi hade lämnat fortet så badade vi!

Efter att vi hade ätit lunch så kastade vi loss och började bege oss mot Härjarö.

Elevlogg Dag 3

Datum: 07/09/16

Loggare: Calle, Ahmad, Otto och William

Position: Strax utanför Mariehamn påväg till Stockholms skärgård. 

Väder: Sol och blå himmel. 

Båt och cykel allesammans!

Nu är vi Mariehamn och det är riktigt bra väder här borta. Vi började dagen med en rejäl frukost sedan gick vi runt i Mariehamn och skaffade ”förnödenheter”. Vi skulle sedan mötas vid sjöfarts museet och kolla på motorer och  båtenshistoria. Dem hade flera fina modeller av olika fartyg. Utanför museet hade dem ett enormt segelfartyg kallat Pommern, Det var ett stort lastfartyg med segel . efter vi varit på pommern så gick vi tillbaka till Belle Amie och skulle äta lunch. Vi åt grillad kyckling med pasta och sweet chillisås. Efter lunch så gjorde vi oss redo att lägga loss, en stund senare så gjorde vi loss och började åka till Stockholms skärgård.

7-9_1.JPG

Elevlogg Dag 2

Datum: 06/09/16

Loggare: Calle, Ahmad, Otto och William

Position: Räfsnäs

Väder: Sol/Halvmolnigt 

Godmorgon säger vi från Räfsnäs!!

Idag har vi haft studiebesök hos sjöräddningens station här på Räfsnäs. Rasmus från stationen började med en liten genomgång om vad sjöräddningen är, höll på med och vad det innebär och jobba där. Det hade en räddningsbåt som var fullutrustat och som gick på ungefär tjugo miljoner svenska riksdaler. Den var arton meter lång och ca 4-5 meter bred, namnet på denna båt var Stenhammra och har räddat många liv. Vi fick hoppa ombord båten och kolla på deras underbara utrustningar. Delta fixade en riktig god lunch, torsk med potatis med remouladsås. Timmarna gick och de var dags och fara åt Mariehamn. Vi hissade upp seglen så fort vi var i Ålands hav och självklart började det gunga, människor mådde lite illa ombord men som tur spydde ingen. Middagen fick bli falukorv och ris, det var lite svårt och äta under färden men det tog vi hand om. Snart var vi vid Mariehamn och havet lugnade sig. När vi äntligen kom fram till Mariehamn fick vi låna duschar,  så självklart så ruschar alla och tar till sig en härlig dusch. Så småningom var klocka 22:00 och det skulle bli tyst på båten och vakterna ska vara på plats.

Elevlogg Dag 1

Datum: 05/09/16

Loggare: Calle, Ahmad, Otto och William

Position: Stocksund

Väder: Sol och friska vindar

Hej! Idag lämnade vi Stocksunds hamn strax efter vi åt lunch. Besättningen höll i en säkerhetsgenomgång strax innan avgång. Vi blev uppdelade i fyra olika vaktlag. Alfa, Bravo, Delta och Charlie. Vaktlagen har fyra olika uppgifter som vi skiftar var fjärde timme. Navigation, Byssa(kök), Studier samt fritid. Vi lämnade hamn strax innan 12, och var då på väg till Räfsnäs. Under färd så påbörjade vaktlagen sina uppgifter. Alfa fick vara i byssan hela dagen och fixa till middagen och fikat,  det blev köttbullar och pasta sen gjorde Clara från besättningen riktigt goda choklad och banan mufins.bravo, delta, och charlie fick påbörja studier, fritid och navigation.  Dessa grupper fick skifta passen efter fyra timmar. Efter en lång dag på Belle Amie så kom vi fram till Räfsnäs runt 20:00-21:00. Några och började redan ta upp fiskespöet och börja fiska från bryggan. 

22:00 skulle det vara tyst på båten och nattskiftet började. Varannan timme bytte vi vakter.

Vi skötte det fint ska ni veta och grattis Clara som fyllde år. HIPP HIPP HURA!!!

Aktuellt

Informationskväll / Öppet hus

Onsdag den 3 maj kl. 17.00 - 19.30

Prova på-dagen

Onsdag den 3 maj 2023