Havsmiljö

Marina läroverket verkar i och för havsmiljön, med fokus på ett friskare Östersjön.

”I havsmiljön”
Marina läroverket ligger vid vattnet. Eleverna får undervisning på stränder, öar och till sjöss ombord på skolans båtar och skepp.

”För havsmiljön”
Marina läroverket älskar havet, vattnen, skärgården och speciellt Östersjön, och är medveten om de utmaningar Östersjön står inför. Skolan samlar, utvecklar och sprider kunskap om problem och lösningar för Östersjön och försöker leva som den lär.

Globala målet nr 14 ligger oss extra varmt om hjärtat
2015 antog FN:s medlemsländer Agenda 2030, en universell agenda för hållbar utveckling som innehåller sjutton globala mål för hållbar utveckling som ska uppnås till år 2030. 

Globala målen är den mest ambitiösa överenskommelsen som världens ledare någonsin har antagit. Marina läroverket arbetar för att ha en positiv inverkan på de globala målen. Mål nr 14 handlar om Hav och marina resurser. Läs mer om de globala målen här...      

Vill du veta mer, komma med förslag eller engagera dig i Marina läroverkets havsmiljöarbete, mejla havsmiljo@klartskepp.se (hamnar hos Odd Klofsten). 

Vill du vara anonym kan du använda formuläret nedan, skriv i så fall bara i meddelandefältet, du kan skippa namn, epost och mobil.

 

Meddelande:

Aktuellt

Vi välkomnar Älva & MB20b hem

2 juni kl. 13.00 kommer Älva med klass MB20b hem till Stocksund.